Wednesday, September 12, 2012

Sayur Chapchai



Bahan :-

Bawang putih (dicincang halus)
Udang basah/daging cincang/ayam
Sos Tiram
Serbuk lada sulah
Tepung jagung
Carrot
Celery
Broccoli
Cauliflower
Kacang Peas
Cendawan (jika ada)
Fishball (digoreng sebentar)
Tauhu Jepun (digoreng)


Cara:-

Tumiskan bawang putih yg telah dicincang halus. Masukkan udang/daging/ayam...biar sehingga masak. Masukkan sos tiram. Gaul rata. Taburkan sedikit lada sulah. Masukkan lobak merah, celery, kacang peas dan cauliflower dahulu. Biarkan sebentar. Masukkan sayur2 yg lain, cendawan & fishball.

Masukkan air jagung untuk pekat. Lebihkan air sikit jika suka lauk tu berkuah.. Masukkan sedikit garam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...